Scheiden is lijden


Als je in een huis vast zit achter slot en grendel, dan is het een feest als je vrijgelaten wordt. Zie het als een vogel die elke dag opgesloten wordt in een gouden kooi. Het is een feest om vrij te zijn, maar met name de vrijheid te kennen in je hoofd. Wat een verademing als je los geweekt wordt van je ex-partner en jij je eigen autonomie mag ervaren en jezelf hebt teruggevonden. Is het niet heerlijk om geen gezeur meer van je ex-partner aan je hoofd te hebben? Ben je ook blij dat je af bent van de sleur van alledag? Is het een verademing dat er een einde is gekomen aan alle ruzies?

Was dit een heftig jaar uit je leven of waren het ondertussen al inmiddels jaren? Nu ben je blij, want je leven bestond toen misschien wel uit grote pieken en dalen. Eindelijk ben je nu weer’ in control’ en heb je vrede hoe jouw eigen proces verloopt en dat jij je leven op jouw manier mag en wilt inrichten, toch? Nu sta je weer open voor de mogelijke liefde van je leven of misschien wil je wel me time en ben je het zo zat met die drama’s met je ex-partner dat het wel evengoed zo is. Het is vaak dat men van die psychologische spelletje speelt. Volgens mij noemen ze dit tegenwoordig Mind f*ck toch?

index

Emotie is eigenlijk ook weer zo’n ding. Helemaal tijdens een scheiding. Helaas worden kinderen hier vaak de dupe van. Dan denken wij vaak dat volwassenen wel met elkaar kunnen communiceren. Vaak zijn dit de  ‘volwassenen’, die hun trots niet op zij kunnen zetten. Dat schijnt erg lastig te zijn en water bij de wijn doen is volgens mij (zucht…. ) nou dan vraag je toch iets pfff …?

En dan kom je er vervolgens samen niet uit en dan ga je, krijg je als advies om maar naar een soort mediator te gaan of ze noemen dit tegenwoordig ook wel met een heel populair woord echtscheidingsmakelaar. Overal zie je dan prachtige advertenties op Facebook van: ‘wij lossen het voor u op, gratis en voor niets’. En wat zijn dan de wederzijdse verwachtingen? Verwacht je dan een achteroverleun-mediator of een actieve attitude? Mag je eigenlijk wel iets verwachten van een mediator? Of moet je gewoon heerlijk in het bijzijn van de mediator je strijd gaan voeren of verwacht je eigenlijk toch stiekem een onderhandelaar? Toch naar een advocaat om een heleboel narigheid te voorkomen? Waarom is het handig om je te laten vertegenwoordigen door een advocaat? Weet u goed uit te leggen waar een mediator u mee kan helpen? Kunt u misschien uitleggen wat het verschil is tussen een mediator en een advocaat? Wat maakt dat u voor een juiste advocaat kiest? Heeft u zich wel eens afgevraagd waar een goede advocaat aan kan of moet voldoen?  Luistert een goede advocaat wel naar al uw wensen? Of moet u zelf continu uw advocaat aansturen?

 

Scheiden

 

Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *